Iklan

Wednesday, January 10, 2018

Cerita Sambal Hitam

   

     Bermula tahun 2014 idea biz sambal hitam dicadangkan dan kini sudah masuk tahun ke-4 biz sambal hitam lazat sudah semakin berkembang. Pada tahun 2015 sambal hitam lazat mula diedarkan di Restoran Claypot Patin Tempoyak, Temerloh. Pada tahun 2016 sambal hitam lazat sudah mula menjadi buah tangan istimewa untuk dibawa balik ke kampung halaman apabila ia boleh didapati di Terminal Sentral Kuantan. Warga Kuantan tidak perlu bersusah payah lagi untuk ke Temerloh bagi mendapatkan stok sambal hitam lazat. Pada tahun 2017 sambal hitam lazat sudah mula mendapat sambutan di Ipoh, Perak, Johor Bahru, Kota Bahru dan Melaka. Bulan Ramadhan menjadi tumpuan tempahan kerana ramai pelanggan  menjadikan sambal hitam lazat sebagai penambah selera sewaktu bersahur.
     Untuk anda yang ingin mencuba sambal hitam lazat kami syorkan anda nikmati hidangan sambal hitam ini bersama nasi putih kosong atau bihun kosong sahaja dulu, dan gambarkan rasa pedas masam manis masin nya yang harmoni dengan teksturnya yang lembab dan lembut itu. Kemudian ceritakan pada kengkawan.
     Untuk mengetahui maklumat lanjut tentang Sambal Hitam Lazat (SHL) ini, boleh layari
        www.sambalhitamlazat.weebly.com @ www.sambalhitamlazat.blogspot.com dan
     LIKE facebook kami di
        www.facebook.com/resepisamballazat.

Sempena tahun baru ini pihak SHL ingin menawarkan 10 bekas sambal hitam lazat percuma kepada anda yang bertuah. Siapa cepat dia dapat. Tempoh tawaran bermula dari 10/1/18 hingga 30/1/18. Untuk mendapatkan tawaran ini sila SMS segera ke 012-9224907 seperti berikut:
                                                   <nama><alamat><TawaranSHL2018>.

Thursday, January 8, 2015

Bisnes Baru Bermula

     Awal tahun 2014 idea biz sambal hitam telah dicadangkan. Bermula dengan 'test market' kepada rakan-rakan dan membawa cabaran uji rasa kepada pelanggan di sekitar bandar Jengka rata-rata menyukai kelazatan rasanya. Berbagai feedback dari pelanggan telah dianalisa terutama dari segi rasanya. Ada yang mengatakan kurang masamnya tak seperti yang mereka pernah makan. Ada yang mengatakan terlalu pedas. Namun memang tidak dinafikan rasa sambal hitam tradisional Pahang ini memang ada beberapa versi.Dikatakan asal usul sambal hitam Pahang ni yang originalnya di Jerantut. Perlu buat kajian lagi tentang sejarahnya. Walau apa pun, sepanjang tahun 2014 pengenalan sambal hitam lazat kepada pelanggan telah mendapat sambutan yang menggalakkan. Untuk mengetahui perkembangan lanjut Sambal Hitam Lazat (SHL) ini, boleh layari www.sambalhitamlazat.weebly.com @ www.sambalhitamlazat.blogspot.com. 

Sempena setahun umur biz SHL ini, pihak kami ingin menawarkan 10 bekas sambal hitam lazat secara percuma kepada anda semua. Siapa cepat dia dapat. Tempoh tawaran bermula dari 9/1/15 hingga 31/1/15. Untuk mendapatkan tawaran ini sila SMS segere ke 012-9224907 seperti berikut:
                                                   <nama><alamat><TawaranSHL2015>.
Anda juga boleh LIKE facebook kami di www.facebook.com/resepisamballazat @ www.facebook.com/sambalhitamlazat.


Friday, January 17, 2014

Boleh Dapat Wang Dengan (Clickpay.my)

NAK BUAT BISNES KE ATAU NAK DAPAT DUIT????

     Hari tu dok pikir-pikir apa bisnes nak buat tahun 2014 ni. Nak jual sambal la, nak jual produk solar la dan yang sewaktu dengannya. Hari ni dapat tahu ada laman web yang bagi duit dengan melayari web tersebut dan laman yang seangkatan dengan nya. Eh.... betul ke ada owner web nak bagi duit kat kite dengan hanya tengok laman web diorang je. Macam tak logik. Tapi kalau diorang nak bagi pun apa salahnya kan. Bukan pakai duit kite pun. Ni dia laman web tersebut...

http://www.malaysia.clickpay.my/index.php?ref=budakpro


     Timbul pula persoalan dalam kepala. Kite ni nak buat bisnes ke atau nak dapat duit je. Boleh ke dapat duit tanpa buat bisnes. Atau boleh ke duit kite dapat tapi bisnes belum ader.. Hemmm...
Apa-apa pun dalam dok tunggu idea bisnes ni apa kata join je dulu laman web owner yang nak bagi duit ni. Kot-kot nanti bleh jadi modal bisnes... Join pun percuma je..CUBA JE Lah dulu..

Kite pun sign-up kat sini....


Ni pun salah satu tawaran percuma juga. Takkan nak lepaskan peluang percuma kot...